ES ARMONICA SU - a magas olajtartalom nem a véletlen műve!

ES ArmonicaA jelen piaci viszonyok között a termelők és a kereskedők szemében egyre inkább felértékelődnek azok a napraforgó hibridek, amelyek a magas termőképesség mellett átlag feletti olajtartalmú termés elérésére képesek. Ez az értékmérő tulajdonság egyértelműen egy egy hibridre speciálisan jellemző tulajdonság!

A hazai napraforgó kínálatból kiemelkedik az ES ARMONICA SU hibridünk, ami több éve bizonyítja, hogy eltérő termesztési körülmények között is kiemelkedően magas olajtartalom elérésére képes.

 

IKR Agrár Kft. kísérletek 2019-2020

Armonica cikk IKR kiserlet 1

 Armonica cikk IKR kiserlet 3


HIBRID JELLEMZŐK

  • 2019-ben az IKR Agrár Kft. kísérleteiben az összes vizsgált helyszín figyelembevételével az ES ARMONICA SU érte el az abszolút legmagasabb olajtartalmat ( 55,7%).
    Az értékelt helyszínek átlagában mért 53,1%-os olajtartalma a legmagasabb a vizsgált hibridek között és 9,2%-kal haladja meg a kísérletben résztvevő hibridek átlagát.
  • 2020-ban az IKR Agrár Kft. kísérleteiben az összes vizsgált helyszín figyelembevételével az ES ARMONICA SU érte el az abszolút legmagasabb olajtartalmat ( 54,4,0%).
    Az értékelt helyszínek átlagában mért 51%-os olajtartalma a legmagasabb a vizsgált hibridek között és 5,8%-kal haladja meg a kísérletben résztvevő hibridek átlagát.
  • Nagyon jó adaptációs képessége miatt eltérő adottságú termesztési körülmények között is stabilan magas termés elérésére képes (a 8 helyszín átlagában mért 3,49 t/ha eredmény az SU/LO csoportba tartozó 11 hibrid közül a 3. legmagasabb és 4,2%-kal haladja meg csoport termésátlagát – IKR kísérlet 2020) 
  • Kimagasló herbicid tolerancia 
  • Peronoszpóra rezisztencia: a Magyarországon hivatalosan elismert patotípusok mindegyikével és a legújabb 714-es rasszal szemben 
  • Szádor rezisztencia: «A-F» rassz